Hvad er PageRank®?
Google afvikles på en unik kombination af avanceret hardware og software. Den hastighed du oplever opnås dels gennem efektiviteten af vores søge algoritmer, og dels gennem tusinder af PC'ere Google har koblet sammen i et netværk for at skabe en superhurtig søgemaskine.
Hjertet i Google's software er PageRank(TM), et system til at vurdere websider udviklet af Google's grundlæggere Larry Page og Sergey Brin ved Stanford Universitet.
Og selv om Google har masser af ingeniører der arbejder på at forbedre ethvert aspekt af Google dagligt, er PageRank stadig basis for alle deres Web søgeværktøjer.
PageRank® Forklaret:
PageRank bruger Internettets unikke demokratiske natur, til at bedømme en individuel sides værdi. Dvs. at Google tolker et link fra side A til side B som en stemme, fra side A på side B. Men, Google, kigger på mere en det totale antal stemmer, eller links som en side modtager, den analyserer også den side der afgiver stemmen. Stemmer givet af sider der selv er "vigtige" vejer mere, og gør andre sider "vigtige".
Vigtige høj-kvalitets sider får en højere PageRank®, som Google husker hver gang den foretager en søgning. Vigtige sider er naturligvis ligegyldige for dig, hvis de ikke matcher din forespørgsel. Derfor kombinerer Google PageRank® med avanceret tekst-sammenlignings teknikker for at finde sider der er relevante for din søgning. Google sammenligner ikke blot de gange, en søgetekst forekommer på en side, men undersøger alle aspekter af en sides indhold (samt indholdet på de sider, der henviser til den) for at afgøre om den passer til din forespørgsel.
Kilde: Google -> close window
W3C-valid Copyright © 2008 - sbc Danmark | opdateret: 01-03-2011